SAMSUN ÜLKÜ OCAKLARINDAN ARAPÇA TABELA TEPKİSİ
Samsun'da sığınmacıların açtığı iş yerlerine Arapça Tabelalar asması cadde ve sokakları adeta Arap mahallesine çevirdi. Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş ise sığınmacıların kullandığı Arapça tabelalara tepki gösterdi.
27 Nisan 2017 PerÅŸembe 16:08

Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, Samsun'da sığınmacıların açtığı iş yerlerine astığı Arapça tabelalara tepki gösterdi.
Samsun ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, Suriye ve diğer sığınmacıların Samsun'da açtıkları iş yerlerine astıkları Arapça tabelaların bazı sokak ve caddeleri adeta Arap mahallesi haline dönüştürdüğünü söyledi.
Mültecilerin iş yerlerine astığı Arapça tabelaları eleştiren Yalçın Altıntaş, yaptığı açıklamada " Türkiye Cumhuriyeti’nin ve devletimizin dili Türkçedir. Dünyanın en güzel dillerinden birisine sahibiz, dilimize sahip çıkıp, korumak bütün herkesin görevi. Atatürk’ün bilinen Ne mutlu Türk’üm diyene sözü bugün kimi çevrelerce istismar edilse de bu sözün bir bütün olarak Türk demek Türkçe demektir, Ne mutlu Türküm diyene şeklinde düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Samsun'da sığınmacıların iş yerlerine astıkları Arapça tabelalarla adeta Arap mahallesine çevirdikleri yerlere şehrimize dışardan gelen birisi girdiğinde Türkiye toprağı mı burası düşüncesine kapılacak derecede şehrimizde arapça tabelalar bulunmaktadır. Araplar misafirimizdir ama misafirimize verilen haklar kendi insanlarımıza verilmeyince ortada adalet kalmıyor. Bu konuda belediyelere çok önemli görevler düşmekte. Türkçe tabela kullanmış olan firmalara teşvikler verilmeli. Vergi indirimleri ile Türkçe tabela ayrıcalıklı olmalıdır." dedi.
Kaynak: Samsun Kent Haber
DİĞER HABERLER
Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinde bulunan Leylek TOKİ ziyaretçi akınına uğruyor
Samsun Kızılırmak Deltası KuÅŸ Cennetinde bulunan Leylek TOKİ ziyaretçi akınına uÄŸruyor. Samsun BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından düzenlenen Göçmen Leylekler Konaklama Merkezi (Leylek TOKİ), ziyaretçi akınına uÄŸruyor.Â
Erdem Erol Görele Belediyesi çalışanlarına memnuniyet eğitimi verdi
Erdem Erol Görele Belediyesi çalışanlarına memnuniyet eğitimi verdi. Samsun'da tanınan gazeteci Erdem Erol, ERMED Eğitim ve Danışmanlık hizmetleri kapsamında Görele Belediyesi personeline Müşteri hemşehri memnuniyeti eğitimi verdi.
Samsun'un İlkadım İlçesinde 30 yıllık Unkapanı Kültür Merkezi yıkılacak
Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan 30 yıllık Unkapanı Kültür Merkezi binası  yıkılarak ticaret ve alış veriÅŸ merkezi ile birlikte kültür merkezi, otopark ve spor salonlarının bulunduÄŸu bir tesis haline dönüştürülecek.Â
Samsun'da hayatını kaybeden özel harekat polisi Emre Bağcı son yolculuğuna uğurlandı
Samsun'un Atakum ilçesi Denizevleri mahallesinde Simit Center'a giren otomobilin çarptığı özel harekat polisi Emre Bağcı, son yolculuğuna uğurlandı.