• 3,602 TL

  • 3,784 TL

  • 143,58 TL

  • 88.531

Öncekiler Sonrakiler

HANIM ELLERİ

03 Haziran 2016 Cuma 11:15

Ülke genelinde Belediyecilik “İhale” üzerine kurulu olduÄŸu için, ne zaman “Sosyal Belediyecilik” yapan birini duysak, halkımız adına kucaklayasımız geliyor. Gerçek mana da Belediyecilik tanımını doldurabilen kaç kiÅŸi var? Diye bakacak olsak, ne yazık ki bu listeye yazacak kimse göremiyoruz.


Yazının da başında belirttiÄŸimiz üzere Belediye Reisleri genellikle yollar, kaldırımlar yaparlar. Cümleyi bu hali ile ele alacak olsak pek ala kıymete deÄŸer gibi görünüyor. Fakat var olan yola asfalt, kaldırımlarda taÅŸ üstüne taÅŸ serildiÄŸini görünce iÅŸin önemi iÅŸte bu noktada kalmıyor. Biz buna kısaca “İhalelik İşler” deyip geçiyoruz. Nasıl olsa halk bu cümlenin içini dolduruyor…


Meselenin özü ise; Samsun’un Tekkeköy Belediyesinde. Gerçi Tekkeköy Belediyesi bu iÅŸi geçen yıl da yapmıştı ama, biz yine de yazmakta acele etmeyip “Göstermelik mi?, ömürlük mü?” emin olmak istedik.

 

Tekkeköy Belediyesi ve İlçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸünün ortaklaÅŸa organize ettiÄŸi “Giyim – Tasarım EÄŸitimi” kendi izlenimlerim çerçevesinde takdire ÅŸayandı…


Bölge kadınlarının koluna altın bilezik takmayı hedefleyen bu proje de, eÄŸitimli, eÄŸitimsiz herkese giyim tasarım eÄŸitimi verildi. 8 aylık ciddi bir eÄŸitim sürecinden tam donanımlı tasarımcı ehliyetini alan Samsun’lu kardeÅŸlerimiz, iÅŸ dünyasına atılabilecek bilgiyi de sırtlandılar.


DoÄŸrusu; Konuyu buraya taşımama sebep tek nokta, her kesimden kadınların bu eÄŸitime katılmış olmasıydı. Zira küreselleÅŸen Dünya’da kadınların toplumdaki konumu her geçen gün biraz daha kötü bir hal almışken, üreten ve kendi ayakları üstünde durabilen bireyler olması kaçınılmaz oldu.


BoÅŸanma vakalarının ve kadın cinayetlerinin tavan yaptığı günümüz Türkiye’sinde, kadınların kendi özgür yaÅŸamlarını idame etmelerinin yolu, üretebilen ve kendine yetebilen birey olmaktan geçiyor. Bu proje’de de tam olarak bu baÅŸarılmış oldu. EÄŸitim sürecini baÅŸarılı bir ÅŸekilde tamamlayan hanımlar bundan böyle kendi iÅŸini yapabilecek, kendi geçimini saÄŸlayabilecekti. SaÄŸlıklı ailelerde aile ekonomisine katkı sunabilecek olmakla birlikte, kadınlığı ile baÅŸ baÅŸa kalmış olanlar da kendi parasını kazanarak, kendi kendine yetecekti…

 

Sanayi açısından istenilen çıtaya ulaÅŸmayı baÅŸaramamış olan bu kente, kalifiye çalışanlardan sonra, kaliteli iÅŸler çıkarabilecek iÅŸletme ve tesislerin kurulması da gereklilik doÄŸurdu. Profesyonel giyim tasarımı ve dikimi yapabilecek deneyimi kazanan bu kursiyerler için elbette ki istihdam alanı gerekli. Eleman noktasında üzerine düÅŸeni yapanlardan sonra, çalışma alanları için de STK ve Resmi Mercilerin elini taşın altına koyması yakışık duracaktır.

 

Samsun kadınını iÅŸ hayatına sürerek kendi bağımsızlığını ilan etmesi noktasında hiç ÅŸüphe yok ki; ciddi bir sorumluluk ve organizasyon gerekiyordu. İşin bu aÅŸamasında da “Sosyal Belediyecilik – Sosyal Hizmet” anlayışıyla hareket eden Tekkeköy Belediye BaÅŸkanı Hasan Togar, Milli EÄŸitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya ve EÄŸitmen Hümeyra Åžen devreye girerek üzerlerine düÅŸeni yaptılar.


Bu meyanda; Topluma ehliyetli kadınlar kazandıran yetkilileri tebrik ederek, bu etkinliÄŸin süreklilik arz edecek ÅŸekilde daha geniÅŸ kitlelere ulaÅŸtırılmasını arzuladığımı belirtmek istiyorum.


Kazanan, kazandıran bir Türkiye için eÄŸitim ÅŸart! Bunu da böyle bilmek gerek…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

KÖŞE YAZARLARI