Tekkeköy Belediye Başkanı Togar evi yanan aileye yeni ev yaptırıyorSamsun'un Tekkeköy ilçe Belediyesi Başkanı Hasan Togar, ilçede bir yandan Korona Virüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerine erzak desteği verirken bir yandan da evi çıkan yangında kül olan bir aileye yeni ev yaptırıyor.
Samsun'da odun kıran komutan ve dua eden vatandaşın fotoğrafı duygulandırdıSamsun'un Salıpazarı ilçesinde yaşlılara Korona Virüs bilgilendirmesi yapan jandarma görevlisinin bir diyaliz hastasının odunlarını kırarken çekilen fotoğrafı görenleri duygulandırdı.
Mustafa Demir tramvay duraklarında ücretsiz maske verildiğini açıkladıSamsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, tramvay ve halk otobüslerinde maskesi olmayan yolculara ücretsiz maske verdiklerini açıkladı.
Samsun'da su, doğalgaz ve elektrikler borçtan dolayı kesilmeyecek açıklaması geldiAK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, elektrik, su ve doğalgazda sayaçların 3 ay okunmayacak olması ile ilgili açıklama yaptı, "Samsun bu uygulama kapsamında değil ancak kimse endişe etmesin su, doğalgaz ve elektrikler borçtan dolayı kesilmeyecek" dedi.
SAMPA ve Samsun Teknopark işbirliği yaptı 10 bin adet yüz siperliği ürettiSamsun merkezli SAMPA Otomotiv ve Samsun Teknopark işbirliği yaparak, Korona Virüs mücadelesi veren sağlık çalışanları için 10 bin adet ücretsiz koruyucu yüz siperliği üretti.
Samsun'da tramvay ve toplu taşıma araçlarına maskesiz yolcu alınmayacakSamsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, 4 Nisan 2020 Cumartesi günü itibari ile tramvay ve toplu taşıma araçlarına maskesiz yolcu alınmayacağını açıkladı.
Atakum Şehir Platformu ihtiyaç sahiplerinin kapısına gıda erzakı bırakıyorSamsun'un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren Atakum Şehir Platformu, Korona Virüs tedbirleri nedeniyle mağdur olan ihtiyaç sahiplerinin evlerinin kapısına gıda erzakı bırakıyor.
Atakum Belediyesi psikolojileri bozulanlara destek için danışma hattı oluşturduSamsun'da CHP'li Atakum Belediyesi, Korona Virüs nedeniyle psikolojileri bozulan vatandaşlara destek olmak için uzman psikologlardan oluşan bir kip kurarak danışma hattı oluşturdu.
15 Temmuz gazisi Ayhan Dayıoğlu'nun İnfaz Yasası çığlığıSamsunlu 15 Temmuz gazisi Ayhan Dayıoğlu'nun İnfaz Yasası çığlığı.. 15 Temmuz gazisi Ayhan Dayıoğlu, uğradığı haksızlıklara son verilmesini isteyerek İnfaz Yasasının 48'inci maddesi ile ilgili çağrı yaptı.
Samsun'un Korona Virüs'te son vaka sayısı ve ölen hasta sayısıSamsun'da 1 Nisan tarihinde 112 olan Korona Virüs vaka sayısı 3 Nisan 2020 tarihinde artış gösterdi. Samsun Korona Virüs vaka sayısı son resmi rakamlar..
Market ve pazar yerlerinde maske takılacak, 3 adım kuralına uymayana ceza verilecekKorona Virüs tedbirleri ile ilgili alınan yeni kararlara göre market ve pazar yerlerinde maske takma zorunluluğu geldi, toplu alanlarda 3 adım kuralına uymayanlara ise ceza kesilecek.
20 yaş altı genç ve çocuklara sokağa çıkma yasağı getirildiKorona Virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı getirildi.
Samsun dahil 30 büyükşehir Korona nedeniyle araç giriş çıkışına kapatıldıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Korona Virüs tedbirleri kapsamında Samsun dahim 30 büyükşehirin araç giriş çıkışına kapatıldığını açıkladı.
Samsun'da ihtiyaç sahiplerine yardım paraları evlerinde teslim edildiSamsun'da Korona Virüs tedbirleri nedeniyle mağdur olan ihtiyaç sahipleri için devletin verdiği bin liralık yardım parası ve emekli maaşları, asker, polis ve PTT dağıtıcıları tarafından vatandaşların evlerine götürülerek teslim ediliyor.
Samsun Eczacılar Odası iki eczaneye verilen cezalara itiraz ettiSamsun Eczacılar Odası Başkanı Ferhat Karacan, fahiş fiyat uyguladığı gerekçesi ile para cezası verilen Samsun'da ki iki eczanenin fahiş fiyat uygulamadığını açıklayarak, verilen cezalara itiraz ettiklerini açıkladı.
Korona Virüs tedbiri! Elektrik ve doğalgaz sayaçları 3 ay okunmayacakKorona Virüs tedbirleri nedeniyle evde kalan ve iş yerlerini geçici süre kapatılması nedeniyle elektrik ve doğalgazda 3 ay boyunca sayaç okumaları yapılmayacak.
PTT önlerinde kuyruk olmayacak! Yardım parası ikametgahlara götürülecekSamsun Valiliği, Korona Virüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılan bin liralık yardım parasının PTT dağıtıcıları, bekçiler ve kolluk kuvvetleri tarafından ikametgah adreslerine götürüleceğini açıkladı.
Samsun'da Korona Virüs fırsatçılığı yapan eczanelerin isimleri açıklandıSamsun'da Korona Virüs nedeniyle fırsatçılık yapıp, maske ve dezenfektan ürünlerine fahiş fiyat uygulayan eczaneler isim isim açıklandı.
Necattin Demirtaş'tan pazar yerlerine Korona Virüs denetimiSamsun'da İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, Korona Virüs nedeniyle pazar yerlerini denetleyerek esnaf ve vatandaşlara eldiven ile maske dağıttı, sosyal mesafe kuralını hatırlattı.
Samsun Barosu dilekçe gönderdi! Şehit sayılsınlar!Samsun Barosu, Korona Virüs ile mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için TBMM, Sağlık ve Adalet Bakanlığına dilekçe gönderdi.
Samsun Korona Virüs vakası görülen 10 il arasında! Bakan sayı vererek açıkladı!Samsun, Korona Virüs'ün en çok görüldüğü iller sıralamasında 10 il arasında yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da kaç Korona Virüs vakası olduğunu sayı vererek açıkladı.
Korona Virüs Bilim Kurulu çağrı yaptı! Pazar gününe kadar evde kalın Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, vatandaşlara bu Pazar gününe kadar evde kalmaları çağrısında bulunarak, bunun yapılması halinde vaka sayılarının düşüşe geçeceğinin söyledi.
İlkadım Belediyesinin sokak köpeklerine mama haberinde şaşırtan ifadeSamsun'da İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün sokak hayvanlarına mama desteği verme haberi Şeyh Edebali'ye ait olduğu var sayılan 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözü 'Canlıyı yaşat ki devlet yaşasın' olarak değiştirilerek servis edilmesi şaşırttı.
Samsun'da Korona nedeniyle tramvaya binenlerin ateşleri ölçülüyorSamsun'da toplu ulaşım aracı tramvaylara binen vatandaşların Korona Virüs nedeniyle ateşleri ölçülüyor.