Samsun Yurt Savunma
HaberlerGüncel

Samsun'da yasal harcırahları ödemeyen müdür devleti zarara soktu

Samsun'da bir kamu kurumu müdürünün keyfi olarak personellerine ödemediği iddia edilen yasal harcırah hakkı mahkemelik oldu. Mahkeme, personelleri haklı bulurken, devlet şimdi ödenmeyen harcırahları yasal faizi ile geri ödeyecek.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun'da yasal harcırahları ödemeyen müdür devleti zarara soktu

Samsun'da bir kamu kurumu müdürünün keyfiyeti devleti zarara soktu. Göreve giden personelin yasal harcırahını vermeyen müdürün davranışını mahkeme haksız bulurken, ödenmeyen harcırahların yasal faizi ile şikayetçi personellere ödenmesine hükmetti.


Mahkemeye yansıyan yasal harcırah olayı 2018 yılında başladı. Canik İlçe Tarım Müdürlüğünde görev yapan bazı personeller, göreve gitmelerine rağmen 2018 yılından bu yana yasal harcırahlarının ödenmediği gerekçesi ile mahkemeye başvurdu. 5996 sayılı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Gıda Kontrol Hizmetlerinde çalışanlara yaptıkları gıda denetimleri karşılığında harcırah ödeniyor. Canik İlçe Tarım Müdürlüğünde ise, bazı çalışanlar göreve gitmelerine rağmen yasal hakları olan harcırahların kendilerine eksik ödendiğini, diğer personellere ise tam ödendiğini dile getirerek şikayetçi oldu.

Samsun 1'inci İdare Mahkemesine başvuran personellerin şikayetini ise mahkeme haklı bularak, idareyi 2018 yılından itibaren ödenmeyen ve eksik ödenen yasal harcırahlarla ilgili faizi ile birlikte ödemeye mahkum etti. Söz konusu çalışanların 2018 yılından itibaren yasal harcırahlarının ödenmemesi yönünde tutum sergileyen İlçe Müdürünün ise mahkemenin verdiği karar ile haksız bir işlem yaptığı ortaya çıkarken, devleti ise zarara uğratmış oldu.




Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.