Samsun Valiliği
HaberlerSiyaset

Samsun'da MHP 12 Eylül'ün yıldönümünde ülkücü şehitleri andı

Samsun'da MHP İl Başkanlığı 12 Eylül'ün 46'ıncı yıldönümünde 'Ülkücü Şehitleri Anma' programı düzenledi.

Haber Merkezi
2 dk okuma
Samsun'da MHP 12 Eylül'ün yıldönümünde ülkücü şehitleri andı
Metro Turizm

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, düzenlenen 'Ülkücü Şehitleri Anma' programında "İlk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran'dan son şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na kadar tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ülkücü Şehitleri Anma Programı Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, belediye başkanları, Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, MHP ilçe başkanları, TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Murat Şahin, Türk Hukuk Enstitüsü Samsun Şube Başkanı Bedirhan Şentürk, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları, ülkücü şehit aileleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Anma programında konuşan MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, teşkilat çalışmaları, şehit ailelerinin emaneti, Cumhur İttifakı birlikteliği ve Samsun genelindeki saha hedefleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen geleneksel anma töreni, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar ve anma konuşmalarıyla icra edildi. Duygusal anların yaşandığı programa ülkücü şehit ailelerinin katılımları ile gerçekleşti. Salonda şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen parti yöneticileri, şehitlerin hatırasını yaşatmanın ve emanetlerine sahip çıkmanın teşkilatın öncelikli görevi olduğunu ifade etti.

Samsun'da-MHP-12-Eylül'ün-yıldönümünde-ülkücü-şehitleri-andı

Programda partililere ve davetlilere hitap eden MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ilk şehidimiz Ruhi Kılıçkıran'dan son şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na kadar tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in belirttiği gibi hepimiz bir Türk bayrağıyız; bu bayrağı yere düşürmeyeceğiz. Ülkü Ocaklarımız, bağlı kurumlarımız ve Milliyetçi Hareket Partisi bizlere emanettir. Aramızda bulunan ülkücü şehitlerimizin kıymetli ailelerine, analarına, bacılarına sonuna kadar sahip çıkacağız; onların talepleri bizim için daima bir emirdir."

Samsun'da-MHP-12-Eylül'ün-yıldönümünde-ülkücü-şehitleri-andı

Kongre sürecinin ardından oluşan yönetim yapısına değinen MHP Samsun İl Başkanı Mucur, saha faaliyetlerine ilişkin yol haritasını paylaştı:

"62 kişilik yönetimimizle görev dağılımlarımızı eksiksiz tamamladık. Samsun genelinde 1253 mahallemizin tamamında ilçe başkanlıklarımız, Ülkü Ocaklarımız, TÜRKAV ve Kamu-Sen’e bağlı sendika kollarımızla omuz omuza vererek 365 gün esasıyla sahada yer alacağız. Partimizi yerelde daha da güçlendirmek adına tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz."

13 Eylül 2026 Pazar günü Samsun'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılama programına da değinen Burhan Mucur, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Pazar günü saat 14.00'te şehrimizde bir dizi açılışı gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhur İttifakı teşkilatları olarak karşılayacağız. Tüm dava arkadaşlarımızı ve hemşehrilerimizi bu birlikteliğe destek vermeye davet ediyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.